Menu

Toyota Yaris 2020 – Удобство в градския живот  

  • yaris 2020 - 01

 

Най-продаваният европейски модел на Тoyota – Yaris се завръща с ново поколение тази година

Дизайнът сам по себе си е много “по-жив“ и атрактивен от предходните генерации. Междуосовото пространство на новия модел е увеличено с 50 мм, давайки повече пространство на пътника до водача, въпреки това дължината на автомобила е намалена с 5мм, което го прави единственото супермини по-малко от 4 метра. Всички тези подобрения превръщат Yaris 2020 в подходящия автомобил за градски условия. Маневрирането е по-лесно, а откриването на място за паркиране се прави с лекота.
 
Купето следва принципа на Toyota „ръце на волана, очи на пътя“, с минималистично табло и информационен екран монтиран на нивото на очите. Шофьорското място e обновено с нова седалка благоприятна за стойката, намалена с 3,6 см в седалищната част за максимална точка на комфорт. 
Това е първата кола от този клас с централно монтирана еърбаг система между шофьора и пънтника до него, като широката седалка на шофьора помага за жизненото равнище. 
 
Европейскит Yaris е с 3 петролни двигателя, всичките с 3 циллиндъра. База 1.0-литра предлага 5-скоростна скоростна кутия, 1.5 е с 6-скоростна ръчна кутия и CVT е с опция автоматик. Батерията е с 27% по-лека и все пак с възможност за достигане на по-висока мощност от старата-никелова. 
Що се отнася до новия си мотор еластомерите са с 15% по-мощни от преди и въпреки това произвежда с около 20% по-малко CO2. Yaris хибрид може да се движи само в електрически режим, достигайки до 130 км/ч.– далеч по-висока от предишната. 
 
Специалистите от Toyota потвържават, че всеки нов Yaris идва с еволюционната Toyota Safety Sense система по стандарт. Дори и базисните модели ще имат Adaptive Cruise Control, който включва ограничаване на скоростта, система stop-start traffic, помощ на платното, както и упътване при спешен случай. 

Изглежда технологията, която има значение се намира под  „кожата“ на Yaris-а. 
 
  Този модел е фокусиран да надвие своите градски конкуренти и заслужено добива признанието за най-добрата малка Тoyota oт години насам.
 
За допълнителна информация и заявки, се свържете с нас на телефони: +35942919414 или +35942919424
  • Yaris 2020 - 02
  • yaris 2020 - 03
  • Toyota Yaris - 04

Video Title

Video Slug