Menu

  • bn rz032 0206to gr 20170205235033
  • akio toyoda

Toyota остава на печалба въпреки пандемията от коронавирус, тъй като извлечените поуки по време на световната финансова криза преди повече от десетилетие сега допринасят при справянето със ситуцията, заяви изпълнителният директор Акио Тойода пред акционерите на годишната среща.

Като част от усилията за подпомагане на клиентите, които са с намалени доходи или изцяло лишени от такива, Toyota облекчава и удължава сроковете за плащане на автокредити и лизинги.

Пандемията повлия на всички автомобилните производители, поради затварянето на заводите и дилърствата. Toyota е взела кредити и кредитни линии от банки, като основната цел е тези средства да бъда вложени в развитието на иновации и нови технологии.

„Ако не спечелим, няма да можем да подкрепим тази индустрия и държава“, каза Тойода. „Днес сме различни от това, което бяхме по време на финансовата криза.“

Въпреки предупрежденията, че печалбата ще спадне с 80%, което е минималният стандарт, на който компанията трябва да отговаря, планът за производство на 3 милиона автомобила годишно в страната остава непроменен.

"Това време ще премине и никога не забравяйте, че няма нищо, с което да не можем да се справим заедно." - Акио Тойода, Президент на Корпорация „Тойота Мотор"

Защото Тойота е семейство!

 

Video Title

Video Slug