Menu

Toyota Corolla  празнува своя 54-ти рожден ден! 

  • toyota corolla 1966 2020

 

Пет десетилетия Toyota Corolla e най-успешният автомобил в света!

Днес вече е абсолютен шампион по продажби – над 48 млн. продадени автомобила.

 

Първото поколение

От раждането си през 1966 г., та до сега, Corolla бележи зашеметяващ успех.  

Първото поколение на Corolla е представено през октомври 1966 г. главен инженер на проекта е Тацуо Хасегава и заедно с другите инженери и дизайнери са поставени пред интригуващата задача: да създадат модела, който ще плени сърцата на хората. Водени от все по-растящата нужда на хората да пътуват със собствени автомобили по време на бързо развиващата се японска икономика, екипът проектира автмобил със спортна външност и управление.

Революционната Corolla се предлага с няколко различни купета – двуврато купе, седан с 4 врати и седан с две врати, като в автомобила са включени иновативни технологии, непознати на японския пазар, като Macpherson окачване и 4-степенна трансмисия.

Нови времена 

С навлизането на стриктните регулации за вредни емисии през 1974 г. се ражда третото поколение на Corolla. Времената налагат развитието на нови двигатели и изпускателни системи. Затова Toyota разработва катализатора, който и до днес продължава да се използва в автомобилната индустрия.

Corolla става по-ефективна и една от първите, разработени в аеродинамичен тунел. Благодарение на подобрените аеродинамични показатели се създава автомобил с ниско съпротивление. Интериорното качество и ергономичността също са подобрени и придават усещане за по-луксозен автомобил.

Всяко следващо поколение се подобрява, а Corolla става емблема за качество, надеждност и спокойно управление.

Днес Toyota Corolla е по-красива от всякога.

12-тото поколение Corolla е с напълно нов подход към дизайна и техническите решения и притежава всичко – елегантна външност със спортен силует, абсолютно обновен интериор, иновативни технологии и усъвършенствана Toyota Safety Sense система за безопасно шофиране.

 

Video Title

Video Slug