Menu

Toyota Safety Sense се предлага стандартно за Toyota 

  • Toyota Safety Sense
  • Toyota Safety Sense

 

Toyota Safety Sense е система от функции за активна безпасност, включени в много от автомобилите на Toyota без допълнителни разходи. Тези иновативни функции са изцяло създадени с цел да защитят и предотвратят евентуални инциденти на пътя.

Технологията се състои от няколко важни функции за безопасност:

✔️Системата Pre-Collision използва камера и лазерни сензори, за да следи автомобилите пред вас;

✔️Системата за предупреждение при напускане на лента алармира, в случай, че автомобилът се отклони от пътя;

✔️Автоматични дълги светлини правят придвижването през нощта по-безопасно;

✔️Системата за разпознаване на пътни знаци   информира за текущите ограничения. 

 

Системата Pre-Collision
Използвайки камера в превозното средство и радарен датчик или лазерен сензор, които са проектирани да помогнат за откриване на превозно средство или пешеходец пред Вас, Системата Pre-Collision с функция за разпознаване на пешеходци е проектирана да помогне за смекчаване или избягване на потенциален сблъсък. Ако системата прецени, че е възможен челен сблъсък, тя Ви подканва да предприемете действия, като използвате аудио и визуални сигнали. Ако забележите потенциален сблъсък и натиснете спирачките, може да се приложи допълнителна сила с помощта на Brake Assist (BA). Ако не спрете навреме, това може автоматично да задейства спирачките, за да намали скоростта Ви, като помогне да се сведе до минимум вероятността от челен сблъсък или да намали тежестта му.
Автоматични дълги светлини
Функцията Автоматични дълги светлини (AHB) е система за безопасност, проектирана да помогне за по-ясна видимост през нощта - без да разсейва другите водачи. Проектирана да се активира при скорост над 40 км. / ч., AHB разчита на камерата в автомобила, за да помогне за разпознаване на фаровете на настъпващите превозни средства и задните светлини на предходните превозни средства, след което автоматично превключва съответно между дълги и ниски светлини. Използвайки по-често дълги светлини, системата може да позволи по-ранно откриване на пешеходци и препятствия.
Система за   предупреждение при напускане  на пътната лента
При определени обстоятелства, предупреждение за задминаване на лентата (LDA) е проектирано да открива отклонение от лентата по пътища с видима маркировка. LDA е проектирана да се активира, при скорост 50 км/ч или по-висока.
Асистент за разпознаване на пътни знаци
Road Sign Assist (RSA) помага да се добави допълнителна информираност при шофиране. Използвайки предната интелигентна камера, Road Sign Assist е проектиран да открива знаци за ограничаване на скоростта, знаци за спиране, знаци за забранено влизане и други и ги показва на информационния дисплей на атомобила.
 
   Изпробвайте технологията Toyota Safety Sense от първа ръка в шоурума на Toyota Globalcar в Стара Загора. Безопасността е приоритет за нас и сме запознати в детайли за спазването на всички стандарти на Toyota на всяко превозно средство.
 За повече информация или пробно шофиране, се свържете с нас на:  
+359 42 919 424;  +359 42 919 414
 

  • 19 19 camry safety safetysense

Video Title

Video Slug