Menu

Иновации и подобрени технологии - Toyota представи концепция за изцяло нова серия от електрически коли.

  • toyota electric car

 

Токио, Япония, новини от последните дни: Акио Тойода, Президентът на Toyota, гордо заяви стратегията на бранда за постигане на пълна въглеродна неутралност.

В своеобразен „шоуруум на бъдещето“ той сподели плановете си за създаването на 30 нови модела до 2030 г.

В стратегията са заложени две стъпки:

  • първата е посветена на коли, които намаляват производството на въглерод,
  • втората – на такива, които са изцяло въглеродно неутрални.

В изявлението си Акио Тойода разкрива, че ще се появи по-малка версия на bZ4X (от серията „beyond zero”) - „малкия кросоувър отвъд нулата“. С това симпатично заглавие ще се разпространява малка кола, предназначена за Европа и Япония. Очаква се това да е най-компактният SUV в серията.

„В Toyota вярваме, че наистина добрите продукти създават нови изживявания за клиента, подобрявайки избраните от тях посоки на живот“, каза Тойода. „От тази гледна точка всяко електрическо превозно средство трябва да бъде уникално и специално, не само тези, за които е разработен нов дизайн, но и тези, базирани на съществуващи модели.”

В края на своето изказване Тойода подчерта, че бъдещето принадлежи на електрическите автомобили и припомни, че от 1992 г. в компанията има такъв департамент, който ги разработва, а през 1996 г. е бил представен първия електрически RAV4. Според него това бъдеще не е толкова далечно.

Наред с малките леки коли на ток ще има офроудър и коли с неочакван дизайн. Сред моделите, които бяха разкрити, ще открием:


  • Toyota New electric line
  • toyota electric line
  • toyota electric line
  • electric car toyota
  • electric car toyota
  • electric car toyota

Новата концепция за спортно електрическо превозно средство се нарича „SUEV” (sport utility electric vehicle), където е позициониран и изцяло електрически CH-R.

Акио Тойода представи общо 12 електрически автомобила на бъдещето, които отразяват промяната в лайфстайла – преминаването изцяло на нулеви емисии.

“Ние от Toyota се стремим да бъдем компания, която допринася за глобалната среда, компания, която произвежда щастие за всички, както за отделните хора, така и за обществото. Вярвам, че бъдещето е нещо, което трябва да бъде създадено от всички нас заедно. Това е, което аз вярвам. И това е, което ще постигнем. Благодаря.” – така Акио Тойода завърши речта си.

Защото Тойота е семейство!

За още интересна информация, се свържете с нас на +35942919424.

- рекламни компактни ванове - „Mid Box“, който буквално изглежда като кутия и „Micro Box“ (още по-малка кутия),

- кросоувър - „Compact Cruiser EV“, който изглежда като по-малък Land Cruiser,

- един страхотен пикап.

  • toyota electric cars

Video Title

Video Slug